4 augusti 2023
19:30

Pol/Svanstein FF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Pol/Svanstein FF

På Skolvallen vinner Ohtana/Pajala Tornedalsderbyt mot Pol/Svanstein med 2- 0 (1-0). OPFF får en pangstart när Anders Gramner i den 3:e minuten nickar in 1-0 på en hörna från Petri Ritatörmä. OP är spelförande första kvarten men i den 13:e minuten får Felle sträcka ut ordentligt på ett skott från Hector Garcia. PSFF tar nu över spelet allt mer och i den 19:e minuten har Hector Garcia öppet mål från 30 meter men lobben går utanför. OP kontrar med en likadan chans när Anders Gramner lobbar mot tomt mål men också den bollen går utanför stolpen, I slutet av halvleken har Anders Gramner ett skott som smiter utanför och Danne Mäki är igenom där må´lvakten gör en fin parad. 1-0 till OPFF i paus i en jämn första halvlek.

Andra halvlek inleds av OP med två riktigt bra nicklägen, först har Danne Mäki ett gyllene läge där nicken styrs till hörna av en försvarare. På hörnan nickar Anders Gramner men på mållinjen får PSFF bort bollen. Spelmässigt är OPFF starkare i andra halvlek och Pol/Svanstein har svårt att skapa några riktiga målchanser. Efter dubbelchansen i inledningen sjunker tempot allt mer och det dröjer till mitten av halvleken innan nästa målchans kommer då Dennis Mäki får ett bra läge men lobben rejält över. I slutminuten kommer inhoppande Gustav Mattsson igenom på högerkanten, inspelet blir perfekt till Dennis Mäki som via ribban kan spika slutresultatet 2-0. För övrigt helt otroliga 6:e matchen i rad som OP vinner med 2-0 mot PSFF.

Sett över hela matchen gör Ohtana/Pajala ingen bra match även om man vinner välförtjänt. Laget föreföll tröttare och saknade spring i benen denna kväll. I ett trots allt bra försvar som höll sin 14:e nolla på 15 matcher går plusset till Liam Alldén. På mittfältet går plussen till Anders Gramner och Nisse Kenttä. Offensivt har vi varit bättre och där går extraplusset till Gustav Mattsson. Pol/Svanstein hade en lyckosam målvakt i Eh Ne Doh Too. I backlinjen var Emil Rautila mycket bra. Bland mittfältarna/anfallarna går plussen till Hector Garcia och Jesper Rautila. Domare Keijo Hyvärinen gjorde som vanligt en stabil insats.

OPFF - PSFF: Hörnor 9-1, Avslut mot mål: 7-2, Gula kort: 0-1